Zwarte en Witte Heksen

Hazels pentakel van Marte Jongbloed is het eerste deel van de Heksenspiegel-trilogie waarin een jonge vrouw alles op alles moet zetten om niet in de handen te vallen van een groep zwarte heksen.

Sinds haar ouders om onduidelijke redenen zijn vertrokken, woont de 17-jarige Hazel in bij haar oom. Wanneer hij haar een keer in een dronken bui aanvalt, vlucht ze naar het bos net buiten de stad. Daar wordt ze opgevangen door een groep mensen, die witte heksen blijken te zijn. Een van hen ontdekt dat Hazels geheugen is behekst. Dat verklaart ook waarom ze zich zo weinig van vroeger herinnert. Maar wie heeft haar behekst? En waarom? Als ze tijdens een tarotlegging de ‘doodkaart’ trekt, voelt ze zich allesbehalve veilig…’

Voor De Heksenspiegel-trilogie heeft Marte Jongbloed veel research gepleegd, workshops gevolgd en rituelen met echte heksen uitgevoerd. Auteur Marte Jongbloed neemt je mee in een wereld waar alles draait om energie, om betoveringen die kwaad uitbannen of beschermen. Ruimtes worden met behulp van Salie energetisch gereinigd en op andere momenten draait het om cirkels, edelstenen of andere kruiden. O ja, het verhaal speelt zich af in deze tijd;  de heksen werken in de bejaardenzorg, de winkels, ze hebben smartphones en zitten op internet.

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Wat is het verschil tussen witte en zwarte heksen?
  • Hazels pentakel is voor 13 jaar en ouder. Waarom zou dit zijn denk je?
  • Zijn er nu nog heksen te vinden in Nederland denk je? 
  • Stel dat jij de auteur van dit boek zou zijn, hoever zou jij gaan in je research? Zou je bijvoorbeeld deelnemen aan de heksenrituelen? Beargumenteer je gedachten.  
Share

Geef een reactie