YouTube ster Kalvijn nummer 1

YouTuber Kalvijn staat dit jaar op nummer één in de YouTube 100, een boek met de beste honderd Nederlandse YouTube-kanalen van het afgelopen jaar volgens een jury. Dylan Haegens, die vorig jaar lijstaanvoerder was, staat nu op de tweede plek. Enzo Knol staat op de derde plaats.

‘Ik wil video’s maken waarvan de kijkers denken: jezus, heeft die blonde dude dat echt gemaakt?’

‘Potverdikke, wat fantastisch. Ik voel me zwaar vereerd, ben écht superblij’’, reageert Kelvin Boerma, zoals Kalvijn echt heet. ,,Het is heerlijk om op nummer één te staan. Ik vind het een eer en ik vind het top. Dit is echt een vakprijs, met een jury en alles. Het is een prestatie om groot te worden op YouTube, maar van deze kenners waardering krijgen, is óók heel belangrijk.’

Kelvin Boerma is een YouTuber van het eerste uur, die in 2010 begon met het maken en uploaden van video’s. Vorig jaar schoot hij door de grens van 1 miljoen abonnees. De jury vond dat zijn video’s in 2018 van uitzonderlijke kwaliteit waren. Kelvin scoorde veel views met series als ‘Een week leven als…’, ‘Gekkenwerk’ en ‘Van € 1,- naar € 1.000,-‘. Ook zijn roasts werden goed bekeken. Volgens de jury is Kelvin iemand die zich non-stop blijft vernieuwen en altijd bezig is met de kwaliteit van zijn video’s.

De YouTube 100 ligt vanaf gisteren in de winkels.

Vragen om met kinderen en tieners te bespreken:

  • Maak je eigen top 3 van YouTube sterren. Door welke YouTube sterren ben jij wijzer geworden? Wie heeft je laten nadenken over belangrijke dingen?
  • Past Kalvijn in dit rijtje? Waarom wel/niet?
  • Bekijk de mini-docu ‘Wat zou 1 miljoen met jou doen?’ en beantwoord de vraag: ‘Wat zou 1 miljoen met jou doen?’
Bron: AD.nl
Share

8 Responses

  1. Pingback: Nightmare Market
  2. Pingback: Nachfolger
  3. Pingback: Empire Market
  4. Pingback: taipanqq
  5. Pingback: Completely Keto

Geef een reactie