YouTube kidsversie

De kindveilige versie van YouTube is vanaf nu ook beschikbaar in Nederland. Het aanbod omvat onder meer tekenfilms, zoals Bob de Bouwer en Brandweerman Sam, en educatieve video’s. Het platform belooft dat het een veilige omgeving is, maar durft dit niet te garanderen. In het verleden bleek het ook wel eens mis te gaan.

YouTube Kids biedt ouders de mogelijkheid om te kiezen welke video’s en kanalen hun kinderen bekijken. Het is daarnaast mogelijk om de zoekfunctie uit te schakelen. Verder biedt de app een timer, zodat de kijktijd wordt beperkt tot bijvoorbeeld een half uur. De app werkt in principe zonder Google-account, maar om meer controle te krijgen over wat je kind kijkt is wel een account nodig.

De speciale versie van het populaire videoplatform is een aparte app die kan worden gedownload voor Android en iOS. De dienst is nu beschikbaar in 59 landen en heeft volgens YouTube 10 miljoen dagelijkse kijkers. De app is volgens het bedrijf bedoeld voor kinderen van 0 tot 13.

In december kondigde YouTube al aan dat de kidsversie van de dienst naar Nederland zou komen. Het bedrijf deed dat op de dag dat er veel discussie was over het instellen van een kijkwijzer voor het videoplatform. Dat idee kwam van CDA-Kamerlid Harry van der Molen.

Deskundigen zeiden in december tegen de NOS dat zo’n kijkwijzer er wel gaat komen, maar dat het waarschijnlijk een langdurig proces wordt. YouTube liet weten geen heil te zien in een kijkwijzer.

Vragen voor ouders, kinderwerkers en leerkrachten:

 • Denk je dat de kidsversie van YouTube een goed alternatief is voor het idee van een Kijkwijzer?

Bron: NOS.nl Foto: ANP

Share

39 Responses

 1. Pingback: scar removal
 2. Pingback: w88 asia
 3. Pingback: 카지노
 4. Pingback: Büyük sivas
 5. Pingback: 토토사이트
 6. Pingback: fun88.com
 7. Pingback: wede qq
 8. Pingback: Scarlett
 9. Pingback: agen qiuqiu99
 10. Pingback: tailgate mural
 11. Pingback: Katherine
 12. Pingback: link vao w88
 13. Pingback: poker99 online
 14. Pingback: pokermas
 15. Pingback: i99bet
 16. Pingback: forum
 17. Pingback: m88asia
 18. Pingback: Dream Market
 19. Pingback: dang ky bong88
 20. Pingback: i99 casino
 21. Pingback: w88club
 22. Pingback: 온라인카지노
 23. Pingback: w88
 24. Pingback: game changer
 25. Pingback: Hostinga cena

Geef een reactie