Voetbaltoernooi voor overleden Tijmen

Afgelopen zaterdag werd er een bijzonder voetbaltoernooi in Gelderland gehouden. Het Tijmen-toernooi werd georganiseerd als herdenking voor Tijmen van 13, die vorig jaar om het leven kwam na een botsing met een andere voetballer. Voor de clubgenoten van Tijmen is het een mooie maar ook emotionele dag. Nog bijna elke dag denken ze aan hem. Het jeugdjournaal maakte een mooie item over het voetbaltoernooi. De teams spelen in shirts met de naam van Tijmen achterop. Binnen in de kantine is een herdenkingsplek voor hem ingericht. Daar hangt zijn foto en staan bloemen.

‘Het is een mooi aandenken aan Tijmen’ (Wessel)

‘Dit voelt zo goed, zo warm. Dat er zoveel lieve mensen bestaan. Overweldigend, gewoon,‘ aldus Tijmens vader na afloop. Ook moeder Saskia van den Heuvel is blij met alle aandacht. ‘Het klinkt gek, maar ik word hier heel blij van. Natuurlijk is er wel het verdriet, maar als ik al die mensen hier zie staan en de kinderen zie spelen, kan ik daar erg van genieten. Dit sterkt mij enorm. Zo wordt Tijmen niet vergeten.’

Organisator Wilbert Esselink vertelt dat de club er elk jaar een festijn van wil maken: ‘Tijmen zou het supermooi hebben gevonden.’ Vader Dion Steenbergen kan het alleen maar beamen: ,,Ik ben er heel trots op dat iedereen zich zo inzet. Dan zie je wat sport kan betekenen.”

https://www.youtube.com/watch?v=r5Z_7gaxsyw

Vragen om met tieners en jongeren te bespreken:

  • Op welke manier helpt dit toernooi om stil te staan bij het leven en overlijden van Tijmen? 
  • De vader van Tijmen zegt: ‘Dan zie je wat sport kan betekenen.’ Welke andere momenten ken je waarin sporten meer is dan lichaamsbeweging, teamgeest en plezier? 

Bron: AD.nl & Jeugdjournaal.nl

Geef een antwoord