Vergeet generatie Z, Alpha staat te trappelen!

Afbeeldingsresultaat voor generation alpha
Generatie Alpha

Vergeet generatie Z, Alpha staat te trappelen! Een generatie die, zo blijkt uit onderzoek van Yellow Communications en Hotwire, zijn telefoon of tablet belangrijker vindt dan huisdieren en speelgoed. Bovendien geven ouders aan dat deze kinderen hen al op achtjarige leeftijd voorbijstreven op het gebied van kennis van technologie. Deze Generatie Alpha-kinderen (geboren na 2010) zijn de hele dag online.

Elke week worden er wereldwijd ongeveer 2,5 miljoen baby’s geboren die Generatie Alpha vormen. Als ze allemaal geboren zijn (in 2025) zijn ze met 2 biljoen. De voorspelling is dat Generatie Alpha sneller volwassen wordt, terwijl de volwassenen levensfase (huwelijk, kinderen en carrière) juist wordt uitgesteld. Vooral doordat ze langer zullen studeren. Het zal ongeveer 29,7 jaar duren voordat ze in het huwelijksbootje stappen. Ze zullen de meest opgeleide generatie tot nu toe zijn, gebruikmaken van de meest geavanceerde technologie én de rijkste generatie zijn. Maar ook de meest verwende mensen. Dat komt mede doordat steeds meer ouders bewust kiezen voor 1 kind.

Generatie Alpha staat ook wel bekend als Generatie Glas. Ze zijn geboren vanaf 2010. Het jaar dat de iPad voor het eerst in de schappen lag, Instagram werd opgericht en ‘app’ het woord van het jaar was. 

Vragen voor ouders, jeugdwerkers en docenten:

  • Bekijk het filmpje. Wat zijn volgens deze filmpjes eigenschappen van Generatie Alpha?
  • Wat denk jij? Is generatie Alpha wel een hele nieuwe generatie? Of is het gewoon Generatie Z 2.0? Gezien de vele overeenkomsten?
  • Download hier een pdf met informatie over de generatie Alpha  
  • Download hier een pdf met de uitdagingen waar de opvoeders van generatie Alpha voor staan.
  • Welke uitdagingen en kansen liggen er voor de opvoeders van Alpha kinderen als je denkt aan zingeving, spiritualiteit en religie? 

Bron: yellow-communications.com

Geef een antwoord