Thunderdome never dies

Afbeeldingsresultaat voor Thunderdome the wizard

Medio jaren negentig was 1 op de 3 jongeren gabber en beleefde de hardcore zijn glorieuze hoogtijdagen door heel het land, met eigen tv-programma’s, magazines en stijf uitverkochte feesten. Afzender: Thunderdome. Hardcore geldt als een religie voor echte fans, waarin Thunderdome hun kerk is. Documentaire Thunderdome Never Dies geeft een kijkje achter de schermen van deze subcultuur met zijn dansjes, kale hoofden en trainingsbroeken. Maar ook The Wizard, het iconische Thunderdome-logo dat wereldwijd op vele bomberjacks, petjes, shirts en lichamen terug te vinden is, komt uitgebreid voorbij, evenals de oprichters en gezichten van het beroemde hardcoremerk en vele anderen. Al met al heeft Thunderdome misschien wel de basis gelegd van de huidige dancemuziek.

‘Hoe meer je naar de muziek luistert, naar de feesten gaat en het saamhorige publiek leert kennen, hoe meer je snapt waar het echt voor staat.’ (Documentairemaakster Vera Holland) 

Alle mensen met een vooroordeel zouden eigenlijk eens naar zo’n feest moeten gaan, vindt Holland; ‘Je weet pas hoe open en warm het is als je er bent geweest. De saamhorigheid is enorm, de extreme muziek bindt als een malle en iedereen leest in elkaars ogen hetzelfde. Het is zo anders dan die zien-en-gezien-worden-feestjes, hardcore is heel echt.’

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Ken jij de Thunderdome subcultuur? 
  • Welke basis zou de beweging gelegd hebben voor de huidige dance-wereld? 

Bron: Metronieuws.nl

1 Response

Geef een antwoord