The Matrix 4 komt eraan

Afbeeldingsresultaat voor the matrix 4
Welk verhaal gaat deze film vertellen?

In 1999 kwam de legendarische film The Matrix uit. Vorige week draaide film opnieuw in een select aantal bisocopen. De film schetst een beeld van een toekomst waarin technologie de mens beheerst. De computerhacker Neo (Keanu Reeves) komt er achter dat het leven op aarde niets meer is dan een computersimulatie, opgezet door machines om de mensheid in bedwang te houden. Hij wordt door enkele vrijheidsstrijders uit deze “Matrix” gehaald, en samen met hen begint hij een strijd tegen de machines, om de mensheid haar vrijheid weer terug te geven.

Twintig jaar later lijkt dit scenario actueler dan ooit. Maar er is meer, want er komt een deel 4 van The Matrix. Production Weekly meldt dat de opnames in februari 2020 van start zullen gaan. Welk verhaal de film vertelt is onduidelijk. In de vorige edities was het aantal levensvragen, religieuze verwijzingen en spirituele vraagstukken ontelbaar. Dus we zijn benieuwd naar de reli-dimensies van Matrix 4.

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Welke religieuze verwijzingen zitten in de drie films? (Trinity, Nebukadnezar, Sion, de profetie, The architect enz ). Waarom is dit gedaan denk je?
  • Gaan machines de mensheid inderdaad onderdrukken denk jij? OF gebeurd dit nu al?

Geef een antwoord