The house with a clock in its walls

Oktober is de griezelmaand. De boekverfilming ‘The house with a clock in its walls’ past goed in deze maand. Het draait allemaal om weeskind Lewis Barnavelt die halverwege de jaren vijftig van de vorige eeuw bij zijn oom Jonathan gaat wonen. De jongen komt in een huis vol verrassingen en betoveringen, dat bovendien een tikkend geluid voortbrengt. Zijn oom blijkt een niet al te beste tovenaar te zijn, die zich vrijwel altijd omringd ziet door zijn in paars geklede buurvrouw Florence Zimmerman. 

Het grote huis blijkt duistere geheimen te herbergen. De vorige eigenaar heeft ergens in de fundamenten een enorme klok gebouwd. Oom Jonathan en buurvrouw Florence, die een goedaardige heks is, hebben het uurwerk nooit kunnen vinden.

Lewis probeert op school vrienden te worden met de populairste jongen en om indruk op hem te maken lukt het onbedoeld om de vorige eigenaren uit de dood te doen herrijzen.  Niet handig, want zij willen de klok in werking stellen om zo de planeet op het onheil af te storten.

Vragen om met tieners te bespreken:

  • Lewis wil indruk maken en wekt twee doden tot leven. Welke domme dingen heb jij wel eens gedaan om indruk te maken op een ander?
  • Met welke vrienden zou jij zoiets als ‘The house with a ticking clock in its walls’ durven binnen te gaan? 
  • Welke vriendschappen zijn voor jou meer dan gewoon? Magisch misschien?

Share

7 Responses

  1. Pingback: Liga99
  2. Pingback: NATURAL DETOX TEA
  3. Pingback: Sapa Trekking
  4. Pingback: opinia
  5. Pingback: fusionsilicon x2

Geef een reactie