Rotjochies

Afbeeldingsresultaat voor rotjochies npo 2Er is via 2DOC weer een boeiende docu te zien over jongeren. In ‘Rotjochies’ krijgen we Nederlandse ontspoorde jongeren op het afgelegen Franse platteland, met hulp van een no-nonsense jeugdhulpverlener, een laatste kans om hun tegendraadse gedrag te verbeteren. Wat gaat er schuil achter de overlevingsstrategieĂ«n van deze soms onverschillige en vooral boze jongens?

Hun ouders weten zich geen raad meer. Een voorlopige ondertoezichtstelling is de laatste strohalm voor een groep tieners. Op een afgelegen boerderij in Frankrijk moeten ze zichzelf, onder begeleiding van een hulpverlener, weer op het rechte pad zien te krijgen. Pijnlijke en openhartige gesprekken zijn er nodig om nog kans te kunnen maken op een gelukkig leven. Problemen uit het verleden blijven knagen, terwijl de tieners hun demonen proberen te temmen met muziek en praatsessies, constant van dichtbij gefilmd door regisseur Maasja Ooms.

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • In de trailer van de docu komen drie vragen voor bij die de ‘rotjochies’ moeten leren beantwoorden, net als wij. Probeer de vragen eens te beantwoorden.
  • Wie ben ik? 
  • Wat wil ik? 
  • Waar hoor ik bij?

Geef een antwoord