Robotmonnik Mindar

Afbeeldingsresultaat voor Robot mindar

De toekomst van religie is… kunstmatige intelligentie. Een vier eeuwen oude boeddhistische tempel in Japan komt met robotmonnik Mindar, die zijn bezoekers trakteert op eeuwenoude spreuken. De robot moet vooral de nieuwe generatie weten aan te spreken.

Volgens de monniken van de Kodaiji tempel in Kyoto is de robot dankzij zijn kunstmatige intelligentie in staat een oneindige hoeveelheid kennis te vergaren. Die kan hij dan vervolgens in het Japans, Chinees en Engels met de mensheid delen. De monnik heeft zijn aardse verlangens weten te overwinnen en predikt geweldloosheid. Bijkomstig voordeel: Mindar gaat nooit dood. ‘Dit verandert het boeddhisme’, zei hoofdpriester Tensho Goto tegen persbureau AFP.

Dat was hard nodig, want volgens Goto gaat het niet goed met het tempelbezoek. De jongeren komen niet meer, opgeslokt door hun technologische bubbels en andere sores. ‘Misschien is het ook moeilijk voor ze om te relateren aan zo’n ouwe sok als ik’, speculeerde de hoofdpriester. De Japanse reacties zijn volgens Goto in ieder geval positief. Alleen de Westerse bezoekers zijn minder onder de indruk.

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Goed idee zo’n robotmonnik?
  • Waarvoor zou jij naar een godsdienstige leider gaan? De kennis waarover hierboven gesproken wordt? Of voor andere dingen? 

Bron: Volkskrant

1 Response

  1. Pingback: iran gay dating

Geef een antwoord