Prayer Spaces in de school?

Afbeeldingsresultaat voor prayer spaces schoolGebedsruimtes voor in de school, ze bestaan. Prayer Spaces bestaan uit een combinatie van een omgebouwd klaslokaal of andere ruimte, een aantal creatieve gebedsactiviteiten rondom thema’s uit het leven van kinderen en jongeren en een team van vrijwilligers uit lokale kerken die de kinderen en jongeren gastvrij onthalen.

Projectleider Julliët Pol vertelt: ‘Prayer Spaces bieden kinderen en jongeren met elke religieuze (of niet-religieuze) achtergrond de kans om geloof, spiritualiteit en de grote vragen van het leven te verkennen in een veilige, interactieve en vooral creatieve omgeving. Lokale kerken kunnen hiermee het geestelijk leven van hun schoolgemeenschappen op een mooie manier dienen en versterken.’

In Nederland staat Prayer Spaces in Schools nog helemaal in de kinderschoenen, vorig jaar is er wel op een school in Dordrecht 2 keer een Prayer Space geweest. ‘We kijken er naar uit om dit jaar een aantal pilots te doen en dan volgend jaar verder te groeien.’ In Engeland zijn er afgelopen jaar rond de 300 Prayer Spaces geweest, op Malta in de afgelopen vastentijd waren het er 13, zo’n 50 in Salzburg en omgeving afgelopen jaar en ook 20 in Duitsland.

Vragen voor docenten, ouders en jeugdwerkers:

  • Zouden Prayer Spaces iets kunnen zijn voor jouw leerlingen, kinderen of tieners? 
  • Wat is een mogelijke meerwaarde?
  • Waar moeten scholen goed op letten als ze een Prayer Space willen opzetten denk jij?

Bron: 24-7prayer.nl

Share

18 Responses

  1. Pingback: didi
  2. Pingback: road cases decals
  3. Pingback: 바카라쿠폰
  4. Pingback: 카지노
  5. Pingback: play games
  6. Pingback: deerfield

Geef een reactie