Poëziewedstrijd voor jongeren

Stichting Granate heeft ook dit jaar weer een Poëziewedstrijd voor jongeren van 13-18 jaar uitgeroepen. jongeren worden uitgedaagd een gedicht te schrijven over het thema “We komen om te verbinden” en dit in te zenden. Wat betekenen herdenken, oorlog en vrijheid voor jonge en nieuwe Nederlanders in deze tijd?

Stichting Granate is in oktober 2012 opgericht en heeft als doel het creëren van kansen voor getalenteerde dichters, schrijvers en filmmakers met een niet Nederlandse achtergrond, met name (voormalig) vluchtelingen, en het bevorderen van meer culturele diversiteit in de Nederlandse film en literatuur.

Een nieuwe tijd is onderweg. Grenzen vervagen, kleuren vermengen zich, kaders verkleuren, culturen kruipen in elkaars armen, uiteenlopende gewoontes ontmoeten elkaar, handen slaan ineen: we komen om te verbinden.

De naam Granate van de Stichting verwijst naar de Granaatappel, een prachtige vrucht vol van onzichtbare pitten, die met de juiste zorg en aandacht kunnen uitgroeien tot een bloeiende boom. De granaatappel staat symbool voor diversiteit en eenheid van het leven.

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Op welke manier sta jij stil bij het feit dat we in een vrij land leven? 
  • Lees ter inspiratie het winnende gedicht uit 2017.
  • Maak met elkaar een collage of schrijf een gedicht in lijn met het thema van de wedstrijd. Stuur je het in?
Bron: Stichting Granate
Share

Geef een reactie