Netflix Rick & Morty

Tieners die zich in de kerstvakantie willen onderdompelen in een animatieserie vol levensvragen die kunnen met Rick & Morty hun online geluk niet op. Op Netflix staan inmiddels drie seizoen vol knotsgekke avonturen. De serie was ons even ontgaan, maar onze jonge ‘relihunters’ tikten ons op de vingers. Bij deze dus alsnog aandacht voor de serie Rick & Morty.

De eerste aflevering van animatieserie Rick and Morty opent met een scène waarin het stomdronken wetenschappelijke genie Rick zijn kleinzoon Morty midden in de nacht wakker maakt voor een verrassing: om onduidelijke redenen wil hij de aarde opblazen met een ‘neutrinobom’. ‘Maak je geen zorgen, Morty’, zegt Rick. Hij mag Jessica, het meisje uit Morty’s wiskundeklas op wie de nerveuze tiener een oogje heeft, meenemen in Ricks gammele ruimteschip. Zo kunnen ze samen een nieuwe beschaving beginnen, een nieuwe Adam en Eva. ‘Dat is de verrassing, Morty.’

Vragen voor jongerenwerkers:

  • Zitten er in deze knotsgekke serie levenswijsheden, levensvragen? Daag jezelf eens uit om een aflevering te kijken. Wat vind je ervan?
  • Weet je welke series jouw tieners graag kijken op Netflix?
  • Vraag in de komende weken eens aan een paar tieners welke series ze graag kijken. Verdiep je eens in één van de programma’s die worden genoemd. Zie je aanknopingspunten voor een gesprek? 
Bron: NRC.nl
Share

Geef een reactie