Mythische wezens in Assassin’s Creed

Assassin's Creed Odyssey
Games als decor voor de lessen in het klaslokaal?

De wereld van Assassins creed speelt zich dit keer in het oude Griekenland af. Je komt allerlei wezens vanuit de Griekse mythologie tegen zoals de Minotaurus. 

Wie aanmeert in het stadje Lato, op Kreta, wordt gelijk op de legende van de minotaurus gewezen. Jochies willen je in ruil voor drachmea maar wat graag rondleiden. Volgens de oude Grieken is de minotaurus ontstaan nadat Pasiphaë, de vrouw van Koning Minos van Knossos, verliefd werd op een stier. Ambachtsman Daedalus maakte vervolgens een houten koe, zodat zij, eh, nou ja, die liefde ook echt kon uiten zeg maar. Daaruit ontstond de minotaurus: half man, half stier. Koning Minos liet Daedalus als straf vervolgens een labyrint bouwen om dit gedrocht in op te sluiten en stuurde af en toe wat Atheense kinderen het doolhof in als voedsel. Eén daarvan was Theseus, die de minotaurus doodde en dankzij de draad van Ariadne ook nog eens zijn weg terug uit het doolhof kon vinden.

Bij de ruïnes van Knossos in Odyssey is een jochie te vinden, die echter claimt dat zijn vader met de minotaurus vocht en ‘niet meer is teruggekomen’. Jij mag de man proberen te redden. Het labyrint toont je de draad van Ariadne, maar het gebrul doet vermoeden dat de minotaurus minder dood is dan gedacht. Wie de juiste weg in het doolhof weet te vinden, stuit inderdaad op het mythische beest, waar je vervolgens een flink robbertje mee mag vechten.

Vragen voor docenten, ouders en jongerenwerkers:

  • Maak jij gebruik van games om oude mythen en legendes tot leven te laten komen voor jongeren?
  • Welke levenslessen zijn er rond het verhaal over de Minotaurus te leren volgens jou? 

Bron: Insidegamer.nl

Share

Geef een reactie