Mowgli

Mowgli gaat over de hoofdpersoon uit het verhaal van The Jungle Book. De film werd oorspronkelijk aangekondigd onder de titel Jungle Book: Origins voor oktober 2016, maar deze werd later verplaatst naar oktober 2017. Net na de verschijning van Disney’s versie werd de film verplaatst naar oktober 2018, met de werktitel Mowgli: Tales from the Jungle Book. Afgelopen december werd de titel officieel Mowgli.

‘Het verhaal toont het opgroeien van het mensenkind Mowgli, die opgevoed wordt door een wolvenroedel in de jungles van India. Terwijl hij onder de beer Baloo en panter Bagheera de vaak harde regels van de jungle leert, wordt Mowgli geaccepteerd door de dieren in de jungle als een van hen. Door alle dieren, op één dier na: de angstaanjagende tijger Shere Khan. Maar er schuilen grotere gevaren in de jungle, waarbij Mowgli zijn menselijke oorsprong moet accepteren.’

Regisseur Andy Serkis stelt dat de film een meer duistere en serieuze toon krijgt dan eerdere verfilmingen. Op 18 oktober moet Mowgli in de Nederlandse bioscoopzalen te zien zijn.

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Heb je al eens eerdere verfilmingen gezien van Jungle Book? Wat maakt deze film anders? 
  • ‘Ik ben geen mens, maar ook geen wolf’, aldus Mowgli. Wat is hij dan wel? 
  • Kun jij antwoord geven op de vraag: ‘Wie ben ik?’ 

 

Share

Geef een reactie