Jongeren starten MIND Young

Afbeeldingsresultaat voor Mind young

Er moet een einde komen aan het taboe op psychische problemen. Dat vinden Eva (21), Jesse (17), Romy (18) en Nynke (19). Vorige week lanceerden ze MIND Young Studio; een online platform dat content biedt voor jongeren die worstelen met psychische problematiek. Aan de hand van foto’s en video’s op Instagram en YouTube hoopt het viertal anderen te helpen om hun problemen zo vroeg mogelijk te herkennen, zodat klachten niet hoeven te verergeren en zo min mogelijk jongeren in de ggz terechtkomen.

Eva, Jesse, Romy en Nynke hebben alle vier zelf met psychische problemen te maken gehad. Zo heeft Romy ervaring met pesten, een burn-out, depressie en faalangst. Eva (21) heeft ervaring met een eetstoornis en zelfbeschadiging. Beiden zijn ze opgenomen geweest in een kliniek. Nynke (19) kampt met angst- en depressieklachten. Jesse (17) heeft van dichtbij meegemaakt wat psychische klachten met je omgeving kunnen doen en wat voor effect dit op iemand heeft.

Voor MIND Young gebruiken zij hun eigen ervaring om jongeren te vertellen wat er nu echt waar is over psychische klachten. Ze duiken in hun eigen verleden en praten over hun ervaringen. Ook andere jongeren, psychologen, psychiaters en BN’ers komen langs om hun ervaringen te delen. Meer over Mind Young Studio kun je vinden op Instagram en YouTube. Daarnaast is er ook een MIND Young Academy, dat bestaat uit lessen op scholen over psychische problematiek.

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Waaraan kun je psychische problemen herkennen? 
  • Waaraan merk jij bij jezelf dat de lichten op oranje staan?

Bron: rtlnieuws.nl

1 Response

Geef een antwoord