Een toekomst zonder wapens?

De 9-jarige Yolanda Renee King heeft zaterdag met haar speech tijdens de March for Our Lives een verpletterende indruk gemaakt. Yolanda is de kleindochter van Martin Luther King. ‘Mijn grootvader had een droom dat zijn vier kleine kinderen niet zouden worden beoordeeld op de kleur van hun huid, maar op hun karakter’, sprak Yolanda.

‘Ik heb een droom dat genoeg genoeg is. En dat dit een wereld zonder wapens wordt. Punt.’ Yolanda kreeg een daverend applaus nadat ze haar toespraak ten gehore had gebracht. Ze riep de menigte toe en vroeg alle manifestanten tot drie keer toe haar woorden te herhalen. ‘Verspreid mijn woorden! Horen jullie mij? Over de hele wereld! Wij gaan een grote generatie zijn.’

Er waren meer toespraken tijdens ‘Mars voor ons leven’ die indruk maakten. Zo stond scholier Emma González zes minuten en 20 seconden op het podium. Het was de tijd die de schutter in Parkland, Florida nodig had om vorige maand 17 van haar medestudenten de doden. Terwijl de tranen over wangen liepen noemde ze de namen van de overleden scholieren en zei: ‘Voor degenen die het nog steeds niet kunnen begrijpen, omdat ze dat weigeren, zal ik je vertellen waar het toe heeft geleid. Tot onder de grond, 2 meter diep.’ Daarna was ze minutenlang stil, en het publiek met haar.

Vragen om als ouders, jeugdwerkers en docenten te bespreken:

  • Denk je dat de scholieren, de kinderen en de jongeren een vuist kunnen maken tegen de wapenindustrie in de USA? 
  • Op welke andere momenten in de geschiedenis hebben jonge mensen het verschil gemaakt? 
Bron: NOS.nl

 

Share

Geef een reactie