Hocus pocus met Harry Potter game

Het blijft maar doorgaan met het Harry Potter imperium. In de afgelopen weken was het raak met de door fans geproduceerde film Voldemort, toen kwamen de berichten over de game ‘Harry Potter Go’ en nu is er weer iets nieuws verschenen aan de horizon. In de game Harry Potter: Hogwarts Mystery kun je als student het ambacht van tovenaar eigen maken.

‘Heb je altijd al je eigen tovenaar-in-opleiding willen spelen? Dan is de nieuwe Harry Potter: Hogwarts Mystery de game waar je vanaf de eerste film al op wacht. Spelers zullen volgens de makers ‘het leven van een Hogwarts student ervaren. In de mobiele RPG zullen spelers “lessen volgen, magische skills ontwikkelen en vriendschappen sluiten met andere studenten.’

De game speelt zich af in de tijd dat Nymphadora Tonks en Bill Weasley studenten waren. Spelers kunnen hun eigen personage maken en je uiterlijk verandert naarmate je meer magische krachten krijgt. Het is ook mogelijk om je eigen in-game huisdier te krijgen. Wanneer je vordert in de game door lessen te volgen en te studeren, speel je nieuwe gebieden, spreuken en andere magische vaardigheden vrij.

Vragen om als ouders, jeugdwerkers en docenten te bespreken:

  • Harry Potter, de verhalen van Tolkien, Star Wars en andere grote verhalen vullen de spirituele rugzakken van kinderen en jongeren vandaag de dag.
  • Zijn er tieners in jouw groep of woonkamer die meer van Harry Potter of The Force afweten dan van de verhalen uit heilige boeken zoals de Koran of de Bijbel? Wat denk je?
  • Welk effect zou dit kunnen hebben op hun spirituele ontwikkeling of blik op de wereld? Of zijn dit twee niet te vergelijkbare grootheden volgens jou? 
  • Biedt het epos van Harry Potter en alle bij-producten zoals deze game kansen om gesprekken over zingeving te voeren? 
Bron: nl.ign.com
Share

Geef een reactie