Het Huis Anubis terug op de buis

Welke serie moet er terug komen op de buis? De poll op de website van Nickelodeon was helder. Het huis van Anubis verdient een tweede leven. De serie telde tussen 2006 en 2009 meer dan 400 afleveringen, die door duizenden jonge fans op de voet werden gevolgd. De populariteit van de serie leidde tot daarnaast tot de bioscoopfilms Anubis en het Pad der 7 Zonden en  Anubis en de wraak van Arghus die in december 2009 in première ging.

‘Nienke, Appie, Patricia, Fabian, Amber, Jeroen, Mara en Mick wonen op het internaat genaamd Het Huis Anubis. Om de nieuwe leerling, Nienke, bang te maken, bedenkt Patricia een ontgroening. Nienke moet op de verboden zolder slapen. Daar komt ze tot een bizarre ontdekking. Ze komt erachter dat het huis een groot mysterie met zich mee draagt. Hoe verder Nienke in het mysterie duikt, hoe dreigender het wordt. Nienke kan niets anders doen dan de andere bewoners erbij te betrekken. Maar wie is te vertrouwen? Kunnen zij onopgemerkt het mysterie ontrafelen?’

Anubis was een god in de Egyptische mythologie. Hij werd afgebeeld als een jakhals of als een mens met het hoofd van een jakhals. Het Huis Anubis is vanaf maandag 8 januari elke schooldag om 19.30 uur te zien bij Nickelodeon.

Vragen om met tieners te bespreken:

  • Wie kent de serie het huis van Anubis al? Wat zou de serie zo populair gemaakt hebben denk je? 
  • Probeer eens te achterhalen wie de god Anubis was? Op welke manier speelt de Egyptische mythologie een rol in de serie?
Bron: Nickelodeon
Share

Geef een reactie