Het geloof van Kalvijn

In deze aflevering van ‘vasten met gasten’ gaat de bekende Zaanse YouTuber Ismail Ilgun op stap met YouTuber Kalvijn (Kelvin). Ze praten flink wat af, niet in het minst over het geloof. Een boeiende conversatie over de Islam, geloven in normen en waarden en het feit dat eigenlijk iedereen gelooft, ook een atheïst. 

Leuke aflevering dit, ik merk dat ik zelf door deze serie ook meer stil sta bij het ontstaan van de wereld en uiteraard het geloof. Ik denk echt dat deze serie een eye opener is! Hoe is het filmen van deze serie je zelf bevallen Ismail? XX (- Fleur)

‘Het zijn raadsels waar we het antwoord nooit op zullen weten.’ (Kalvijn).

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Verwonder jij je net als Kalvijn ook over hoe complex en bijzonder je lichaam in elkaar zit? Onze wereld kan volgens Kalvijn niet zomaar uit niets zijn ontstaan. Wijst dit inderdaad op een architect of schepper die dit ontworpen heeft?
  • Ismail stelt dat een paar gasten het eigenlijk voor de hele Islam verpesten. Kalvijn vergelijkt het met de shooters in de USA, een paar gekken die het voor iedereen ‘verknallen’. Kun je deze vergelijking maken.
  • Ik wil dingen niet of wel doen, normen en waarden naleven omdat het dan uit mijzelf komt en niet zoals bij religie van buitenaf. Wat vind je dan van deze uitspraak?
  • Er is leven na de dood volgens Kalvijn, je komt weer terug. Je weet dan alleen niet dat je ook een vorig leven had.

Geef een antwoord