Het geloof van… Bruno Mars

Hij won maar liefste zes Grammy Awards afgelopen weekend. De hoogste tijd om eens op zoek te gaan naar de levensovertuiging van de zanger die hits scoorde als Uptown Funk en 24K Magic. Bruno Mars heeft een Joodse vader, maar lijkt zelf opgegroeid te zijn in een overwegend Katholieke omgeving. Fans op het internet gaan er meestal vanuit dat Bruno zichzelf als een christen ziet, ze wijzen dan op zijn afkomst of het kleine gouden kruisje wat hij om zijn nek draagt.

‘I’m not gonna preach that I’m a role model. I’m a fucking musician! But I’ve learned people are watching, so don’t do nothing stupid.’

Bruno Mars zelf vertelt echter verrassend weinig over zijn levensovertuigingen of geloof. Een hint naar zijn huidige geloofsleven kan een zinsnede zijn uit het liedje ‘It will rain’, waar hij zingt: ‘There’s no religion that could save me’. Deze lyric toont de artiest niet van zijn meest religieuze kant, maar aan de andere kant zong hij wel weer mee met een reli-song. In 2009 zingt Bruno Mars het refrein in van het liedje LOVE van de christelijke hip hop dominee Jaeson Ma. Een heel christelijk nummer.

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Bekijk met elkaar een van de grote hits van Bruno Mars. Wat voor indruk krijg je van Bruno? Typeer hem eens in 5 woorden.
  • Bekijk nu met elkaar de videoclip waarin Bruno meezingt met hiphop dominee Jaeson Ma. Waarin verschilt dit nummer van het huidige repertoire van de artiest?   
Share

Geef een reactie