Het geloof van Bizzey

Afbeeldingsresultaat voor vasten met gasten bizzey
Beeld: YouTube

Hoe gelovig is Bizzey? De artiest die dit voorjaar zijn concert de titel ‘What Would Jesus Do?’ meegaf praat erover bij Vasten met Gasten, de YouTube-serie van Ismail Ilgun waarin hij een dagje met bekende Nederlanders vast.  De artiest vertelt openlijk over zijn spiritualiteit. ‘Ik geloof wel. Ik ben gedoopt. Ik bid wel, maar het is niet echt bidden. Ik praat met God. Ik weet niet wie het is, maar ik weet wel dat er iets is. Ik betrap me er wel op dat het altijd in slechte periodes is.’ Hoewel de artiest wel gelooft in een God – hij is christelijk opgevoed – heeft hij nog veel onbeantwoorde vragen voor zichzelf.

‘Ik denk niet dat ik mij ooit zou bekeren tot de islam. Ik ben misschien net zo christelijk als dat ik moslim ben, omdat ik – denk ik – in heel veel dingen geloof die zowel in de Koran als de Bijbel staan. En misschien ook wel bij andere geloven.’

Bang om naar de hel te gaan, is hij niet. Volgens hem kun je je ook op aarde voelen alsof je in de hel bent, bijvoorbeeld wanneer je je vrienden kwijtraakt, omdat je een slecht persoon bent. Volgens Bizzey zal het hiernamaals sowieso een betere plek zijn. “Ik dacht laatst nog na over mijn begrafenis. Ik ben niet bang dat ik niet in de hemel kom. Ik geloof dat er een superchille spot is waar iedereen zen is en waar alle kwade gevoelens niet bestaan.”

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Waar gelooft Bizzey vooral in denk jij? 
  • Kun je zowel christelijk als moslim zijn zoals Bizzey lijkt te zeggen?
  • Kun je ook andere combinaties maken, bijvoorbeeld moslim en boeddhistisch zijn?  

Foto: YouTube Bron: FunX.nl

Geef een antwoord