Harry Potter – Wizards Unite!

Afbeeldingsresultaat voor harry potter wizards unite
Harry Potter Wizards Unite! lijkt veel op het spel Pokemon Go!

Het is een soort Pokémon Go maar dan met Harry Potter dingen. Harry Potter Wizards Unite is een game ( augmented-reality-game ) waarbij spelers, afhankelijk van hun locatie, onder andere magische beesten en objecten uit de Harry Potter-wereld moeten vangen. Je loopt door de gewone wereld en ziet op je telefoon een kaart met daarop de straten en parken die je uit je eigen omgeving herkent. Die kaart is gevuld met allerlei kleine en grotere gebouwtjes, en er verschijnen verschillende zaken op het scherm waar je iets mee kunt en die verband houden met je Harry Potter-avontuur.

De game legt veel nadruk op je persoonlijke ontwikkeling als tovenaar of heks. Door de opdrachten goed uit te voeren en de toverspreuken juist in te zetten scoor je weer ‘punten’ die je laten stijgen in de ranking van de tovenaars. Als je nog veel meer details wilt weten over de game klik dan hier.

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Is deze game alleen voord de Potter fans boeiend denk je? Moet je ingewijd zijn in alle fantasie-dingen om deze game te snappen?

1 Response

Geef een antwoord