God is jong

Op 20 maart verschijnt een nieuw interviewboek van paus Franciscus in meer dan twintig talen: Dio è Giovane (God is Jong). Het is geschreven door de Italiaanse journalist en auteur Thomas Leoncini (1985), en mede bedoeld als voorbereiding op de Jongerensynode. Deze zal in oktober worden gehouden in het Vaticaan.

In Dio è Giovane spreekt de paus ‘jongeren binnen en buiten de Kerk‘ toe. De Italiaanse uitgever (Piemme) belooft dat het “een moedige, intieme en gedenkwaardige dialoog” is, gebaseerd op een lang interview met de bisschop van Rome. Paus Franciscus richt zich op ‘jonge mensen over de hele wereld’.

Een bijzonderheid is dat de Italiaanse, Franse, Spaanse, Engelse, Portugese en Duitse edities een handgeschreven titel krijgen. Dit is volgens de uitgever “een teken van zijn persoonlijke interesse” in de nu opgroeiende generaties. God is Jong verschijnt twee jaar na Il nome di Dio è Misericordia (De Naam van God is Genade). Dat is in meer dan honderd talen gepubliceerd, waaronder het Nederlands. Of dit nieuwe interviewboek voor jongeren ook in ons land verschijnt, is op dit moment nog niet bekend.

Vragen om als jongeren met elkaar te bespreken:

  • Wat zou er bedoeld worden met de titel van het boek?
  • Hoe zou God ‘jong’ kunnen zijn? 
  • Wat verwacht je dat er in dit boek staat? 
Bron: EO.nl
Share

Geef een reactie