Fashiontrend 2018: mala’s en rozenkransen?

Trendwatchen is een vak apart. Soms is het leuk om een jaar na de ‘voorspelde’ trend eens terug te kijken. Zo voorspelde het internetplatform Trippleshape.nl vorig jaar dat de sieraden fashion voor 2018 wordt getypeerd door rozenkransen en mala’s.

Madonna was in de jaren 80 al een fashion-icoon door haar eigen stijl die getypeerd werd door de rozenkransen. Nu zie je anno 2018 dat het streven naar een Healthy lifestyle toeneemt in combinatie met een Spiritual lifestyle. Dit wordt gecombineerd met Religie als fashion- en interieurtrend en in fashion benadrukt door rozenkransen met kruizen en boeddhistische mala kettingen en armbanden.’

‘Een mala is een Tibetaans Boeddhistische gebedsketting die gebruikt wordt door hindoes en boeddhisten om het tellen bij te houden van een mantra of een vers voor een specifieke Godheid of heilige. Een rozenkrans is een gebedssnoer uit de Rooms-Katholieke Kerk traditie. Rozenkrans is ook de naam voor het ‘rozenkransgebed’, en het is een hulpmiddel bij het uitvoeren hiervan. De rozenkrans bestaat uit 5 grote en 50 kleine kralen.

Vragen om met jongeren en twintigers te bespreken:

  • Ben jij deze trend tijdens het shoppen al tegengekomen? Zo ja, waar? Zo nee, ben je wel andere religieuze uitingen tegengekomen in de modewereld? 
  • Klopt het dat er een healthy-lifestyle is en dat deze in toenemende mate ook gecombineerd wordt met een spiritual-lifestyle? Ken je voorbeelden?  
Bron: Trippleshape.nl
Share

Geef een reactie