Dit is mijn verhaal

Welke betekenis heeft de Bijbel in het leven van jonge christenen? In de tentoonstelling ‘Dit is mijn verhaal’ vertellen achttien jonge christenen (18-30) over een kantelpunt in hun leven. Zij koppelen hun persoonlijke verhaal aan een bijbelverhaal dat hen in die periode hoop en inspiratie gaf.

‘Hoe vergeef je je vader die je na de scheiding van je ouders acht jaar niet hebt gezien? Waar kies je voor als je in het buitenland wilt studeren én je moeder na een lang ziekbed niet alleen thuis wilt achterlaten? Durf je uit te komen voor wie je bent, ook als dat veel moed vraagt of zelfs doodeng is?’

De tentoonstelling schetst een eigentijds beeld van wat het betekent om vandaag de dag jong en christen te zijn. De verhalen gaan over vriendschap, loslaten, vrijheid, vergeving, durven zijn wie je bent. Zo vertelt Wai Wai (25) hoe ze worstelt om haar vader te vergeven die ze al acht jaar niet gezien heeft. Noud (18) vertelt hoe het Bijbelverhaal van de adelaar hem heeft geholpen om zijn transgender-zijn te omarmen. En Joenoes (28) verhaalt over de inspiratie die hem ertoe bracht zijn baan op te zeggen en zijn droom te volgen om acteur te worden.

Samen representeren de achttien verhalenvertellers het hedendaagse christendom in Nederland. De jong-volwassenen zijn afkomstig uit verschillende christelijke stromingen (protestants, katholiek of oosters-orthodox) en hebben verschillende culturele achtergronden.Dit is mijn verhaal is van 9 februari t/m 27 oktober 2019 te zien in het Bijbels Museum te Amsterdam.

Vragen om met twintigers te bespreken:

 • Ken jij iemand wiens verhaal volgens jou ook in deze tentoonstelling had gepast?
 • Welk verhaal uit de Bijbel, Koran of ander heilig boek geeft jou hoop en inspiratie? 
Bron: Bijbels Museum Foto: Cigdem Yuksel

40 Responses

 1. Pingback: 카지노사이트
 2. Pingback: satta king 2020
 3. Pingback: 카지노사이트
 4. Pingback: 바카라
 5. Pingback: w88.vn
 6. Pingback: 토토사이트
 7. Pingback: www.warnetqq1.site
 8. Pingback: wire qwest
 9. Pingback: estared.net
 10. Pingback: ignou report
 11. Pingback: musimqq
 12. Pingback: mejaqq
 13. Pingback: square car magnets
 14. Pingback: i99bet
 15. Pingback: paris qq
 16. Pingback: www.idrpokerq.site
 17. Pingback: putlocker.style
 18. Pingback: Slager hengelo
 19. Pingback: Exit Scam
 20. Pingback: Agartha Market
 21. Pingback: fun88.com
 22. Pingback: Drogen
 23. Pingback: Dream Market
 24. Pingback: con heo dat
 25. Pingback: Bassett Caterers

Geef een antwoord