De wondere wereld van Destiny

Destiny 2 is een veelzijdige game. Spelers kunnen flink aan de slag, het verhaal van Destiny 2: ‘De laatste veilige stad van de mensheid wordt aangevallen door de enorme troepenmacht van Ghaul, de indrukwekkende leider van het wrede Red Legion. Hij heeft de Guardians van de stad hun kracht ontnomen en de overlevenden op de vlucht gejaagd. Je waagt je in de mysterieuze, onbekende werelden van ons zonnestelsel en ontdekt een heel arsenaal aan wapens en verwoestende nieuwe gevechtsvaardigheden. Verenig de overgebleven helden van de mensheid om het Red Legion en Ghaul te verslaan. Werk samen en vecht om je thuis te heroveren.’

Inmiddels is ook de eerste uitbreiding van de game uit. In ‘Curse of Osiris’ kunnen spelers weer een hele nieuwe wereld ontdekken inclusief een ‘Infiniti Forest’, waarbij de Guardians door de tijd kunnen reizen. Daarnaast is de ‘Leviathan Raid’ uitgebreid, een hoogtepunt uit de game volgens kenners.

Vragen om als jongerenwerkers over na te denken:

  • De game Destiny 2 zit vol religieus taalgebruik. Neem termen als: ‘Wings of the sacred dawn’, de ‘Leviathan raid’ of bijvoorbeeld ‘Curse of Osiris’. 
  • In hoeverre kun je dit soort games ‘religieus’ noemen?
  • Of zie je religie als decoratie of een soort ‘backdrop’ bij het verhaal?
Bron: XGN.nl

 

Share

Geef een reactie