De Nacht van het Kind

Afbeeldingsresultaat voor de nacht van het kind

Wereldwijd liggen miljoenen kinderen wakker. Vanwege hun handicap, omdat het thuis niet veilig is, omdat ze ernstig ziek zijn of omdat ze niet naar school kunnen. De organisaties Kika, Edukans, Liliane Fonds en Het Vergeten Kind hebben de krachten gebundeld in de actie ‘de Nacht van het Kind’. Op 1 juni 2019 verlengen de goede doelen organisaties de internationale Dag van het Kind daarom met de Nacht van het Kind.

‘Op 1 juni blijft Nederland massaal wakker om op alle mogelijke manieren geld op te halen voor kinderen in nood. Om al die kinderen weer een goede nachtrust te geven en ze kind te laten zijn. Ook in de weken ervoor kan je al heel veel doen. Dus haal het nachtdier, de supersnoozer, het ochtendmens of alle 3 in je naar boven en doe mee. Slapen kan altijd nog!’

Vragen voor opvoeders:

  • Wat doe jij voor kinderen in nood? Op welke manier kun je met de kinderen van je klas, jeugdgroep of gezin iets doen voor leeftijdsgenootjes die het moeilijk hebben? 
  • Op welke manier leer je de kinderen wat het is om solidair te zijn met mensen die te kampen hebben met grote tegenslagen, armoede of ziekte?

Bron: Nachtvanhetkind.nl

1 Response

  1. Pingback: gaydatingzz.com

Geef een antwoord