De Horrornachten van StukTV

StukTV is de afgelopen weken begonnen met de zenuwslopende serie: De Horrornacht. Giel, Thomas en Stefan bezochten al eens een spookhuis of keken in de nacht een horrorfilm in het bos. Maar deze uitdaging lijkt toch ietwat groter; de mannen bezoeken namelijk zes weken lang de engste plekken van Europa en krijgen de opdracht om hier de hele nacht te verblijven. Honderdduizenden (waaronder veel kinderen en jongeren) volgen de griezelavonturen van de jonge mannen van StukTV op de voet.

Ze trapten in januari al af met het Hoia Baciu bos in het gebied Transsylvanië in Roemenië, dat bekend staat als het engste spookbos ter wereld. Hier bevindt zich een onverklaarbare open plek met cirkels, waar niets meer groeit, waar de mannen midden in de nacht hun tentje opzetten. Al snel valt een van de camera’s uit, horen Giel en Stefan een onverklaarbare brom en hoort Thomas vreemde kinderstemmen om zich heen. Hoe loopt dit af? En durven zij hier tot zonsopgang te blijven? Afgelopen zaterdag bracht het donkere avontuur de mannen in Frankrijk.

Vragen om als ouders, jeugdwerkers en docenten over na te denken:

  • Bestaan er in jouw beleving ‘spooky’ plekken?
  • Goed idee om bij dit soort horrorverhalen de ‘proef op de som’ te nemen? Waarom wel/niet? 
  • Is de insteek van StukTV anders dan de challenge om zelf geesten op te roepen door een ouija-bord/ glaasje draaien of de Bloody Mary Challenge?

 

Share

Geef een reactie