De hel op aarde volgens Billie Eilish

Afbeeldingsresultaat voor billie eilish all the good girls go to hell

Toen ik de clip deze week voor het eerst zag, dacht ik gelijk ‘OK, weer een girlpower liedje’, maar ik zat ernaast. Volgens fans gaat het nummer over klimaatverandering, ze hebben gelijk. Inmiddels is het ook door de zangeres zelf bevestigd.  

In het begin zien we een hagelwitte engel naar de aarde vallen en belanden in een grote olievlek. De engel (Billie) zingt dan “Hills burn in California” en “and once the water starts to rise”, het zijn referenties naar de klimaatverandering, in dit geval over de bosbranden in Amerika en het stijgende zeeniveau. Ook de vlammen die zich opdoen om haar heen (en vervolgens in haar vleugels) refereren naar het klimaat. Door de omgeving te laten veranderen in een hel, wil ze laten zien dat we leven in ‘helse omstandigheden’.

Wanneer de vlammen ook in haar vleugels terecht komen, veranderen de engelenvleugels die ze eerst had, naar griezelige vleermuisachtige vleugels. Dit laat zien dat inmiddels zij ook niet meer te redden valt. Onder haar videoclip roept Billie Eilish haar fans op, om in actie te komen voor onze aarde. 

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Bekijk de videoclip nadat je de achtergrond informatie over de song hebt gelezen/ gedeeld. Wat wil Billie Eilish ons vertellen?
  • Is er nog hoop voor onze planeet als we Billie Eilish moeten geloven?

1 Response

Geef een antwoord