3FM stopt met Glazen Huis

Radio-actie Serious Request gooit het dit jaar over een andere boeg. Geen Glazen Huis meer, geen vastende dj’s en sapjeskuren, maar drie dj-teams die te voet door het land trekken om geld in te zamelen. 

Concertzaal TivoliVredenburg in Utrecht dient tijdens de jaarlijkse actieweek als ‘hoofdkwartier’. Daar komt een deel van de radio-uitzendingen vandaan en er zijn optredens, workshops en lezingen. 
Vanuit TivoliVredenburg krijgen de dj’s ook opdrachten die ze tijdens hun tocht moeten uitvoeren. Dat zijn door het publiek georganiseerde opdrachten, verspreid over het hele land. De dj’s trekken lopend door het land en maken dag en nacht radio en online-bijdragen.

‘We hebben geen idee wat voor weer het wordt, het kan plenzen van de regen, het kan vriezen. Als je acht uur lang radio moet maken ergens in the middle of nowhere, zal dit nog steeds zorgen voor een vorm van meeleven en meelijden, om te zien of ze het wel redden.’

Het radiostation blijft zich, net als bij eerdere edities van Serious Request, inzetten voor het Rode Kruis. Dit jaar is er niet één thema, maar zijn het er drie: reanimeren in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld en noodhulp bij oorlogen en conflicten. Mensen kunnen zo kiezen waar ze actie voor willen voeren of aan welk doel ze willen doneren.

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Wat vind je van de nieuwe opzet van Serious Request?
  • Welke dingen hoeven de dj’s niet meer te doen? Is het makkelijker of moeilijker geworden voor de dj’s? 

Bron: NOS.nl

Share

Geef een reactie