Zapp God – Kinderen over hun geloof

Er waren in de afgelopen periode een aantal gesprekjes met kinderen over het geloof in de programmering van Zapp (NPO 3). Zondag bakte Abel samen met de gelovige Sakina een taart voor haar oma die diabetes heeft. Er ontstond een ontspannen gesprekje over het geloof van de Amsterdamse Sakina. In ‘Ik ben Nederlander’ ging acteur Jack Wouterse in gesprek met de uit Yerseke afkomstige Nick. Jack Wouters:

‘Mooie leeftijd. Ze zijn nu nog heel puur. Praten eerlijk en vrijuit’, geeft Wouterse aan. ‘Achtergrond en opvoeding maken iedereen uniek, maar ze zijn toch ook allemaal een beetje hetzelfde. En zeker gelijkwaardig. Iedereen kind heeft een familie. Ieder kind vindt vriendschap belangrijk en we vinden allemaal iets van God. Zoals we hier wonen, zijn we allemaal Nederlanders. Vandaar de titel: Ik ben Nederlander. In de serie wandelen we luchtig door het leven en de belangrijke momenten van deze kinderen, die trouwens allemaal om op te vreten zijn.’

Vragen voor opvoeders:

  • Check de uitzending ‘Ik ben Nederlander’ (aflevering 11) van 11:58-14:20 minuten. En de aflevering van ‘Taarten van Abel’ van zondag 12 maart (08:07-14:30 minuten). 
  • Wat valt je op in de gesprekjes die beide heren voeren met de kinderen?
  • Abel stelt dat het bidden wel wat lijkt op mediteren. Jack is in gesprek met een kind en stelt: ‘Ik geloof niet in God, maar in goed.’ Hoe reageren de kinderen op deze stellingen?
  • Hoe vind jij dat Abel en Jack de geloofsgesprekjes aanpakken met de kinderen?

 

Share

Geef een reactie