Yo-Kai Watch 2 – Gigageesten/Skeletspoken

Nintendo kwam begin april met een tweede deel in de Yo-Kai avonturen. Yo-Kai Watch 2 draait om het volgende verhaal: ‘Een duistere macht heeft een oorlog ontketend tussen twee groepen Yo-kai: de Skeletspoken en de Gigageesten. Het resultaat is wijdverbreide chaos. Nate en zijn vrienden moeten nu door de tijd reizen om te achterhalen wie de boosdoeners zijn.’

Hoofdrolspeler is Nate een jongetje uit groep elf, zijn vrienden plagen hem vaak door te zeggen dat hij saai is. Zij zijn echter niet op de hoogte van zijn fantastische avonturen met de butler Whisper en de kat Jibanyan in de onzichtbare wereld van de Yo-kai geesten. De Yōkai (妖怪, ‘geest’, of ‘monster’) zijn bovennatuurlijke wezens uit Japanse mythologie en folklore.

Het magische horloge is van levensbelang om deze nieuwe wereld te ontdekken. Het team van Nate moet mysteries ontrafelen, reizen door de tijd en de krachten van telkens maximaal zes Yo-Kai bundelen om de kwaadaardige monstertjes (wicked) te verslaan.

Yo-Kai Watch komt, net als veel andere Pokémon games, in twee versies. Ze verschillen trouwens niet veel, in beide versies kun je maar liefst 450 Yo-Kai wezens verzamelen. Bijna 2x zoveel als in de eerste versie van het spel.

Vragen voor kinderwerkers:

  • Snap je na het kijken wat goed is?
  • Wat is in de nieuwe Nintendo game het kwaad?
  • Wat is de aantrekkingskracht van de game? 
Bron: Nintendo
Share

Geef een reactie