Yesterdag Origins – Het eeuwige leven

In ‘Yesterday Origins’ ben jij John Yesterday, een eigenaar van een antiekwinkeltje in hartje Parijs. John worstelt met het eeuwige leven. Het probleem van John is namelijk dat als hij sterft, hij wel gewoon terugkeert naar zijn aardse lichaam, maar hij zich niet kan herinneren wat er in zijn eerdere leven(s) is gebeurd. En als je al 500 jaar op de aarde rondloopt, dan kan dat bijzonder lastig zijn. Het uiteindelijke doel van John is om een ritueel na te bootsen waardoor hij 500 jaar geleden onsterfelijk werd.

Een game met een verhaal dat zich kan meten met Dan Brown’s de Da Vinci code, al is het alleen maar hoe het complot zich ontrafelt. De game is mysterieus. In de proloog zit je in de gevangenis op het hoogtepunt van de Spaanse Inquisitie in de vijftiende eeuw. Volgens sommige mensen is John de zoon van de duivel… Maar de game switcht ook naar het hier en nu, bijvoorbeeld naar Pauline, de vriendin van John die ook onsterfelijk is. Welke rol speelt zij eigenlijk in dit hele verhaal?

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Beschrijf eens in minimaal 100 woorden waar jij mee zou worstelen als je het probleem had van John (dat als hij sterft, hij wel gewoon terugkeert naar zijn aardse lichaam, maar hij zich niet kan herinneren wat er in zijn eerdere leven(s) is gebeurd).
  • Wat maakt deze setting anders dan het geloof in ‘reïncarnatie’?
  • Geloof jij in een eeuwig leven en wat is daar het gevolg van?
Share

Geef een reactie