Sims 4 Vampieren in Forgotten Hollow

‘Bovennatuurlijkheid heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in De Sims om unieke verhaallijnen met een donker of juist een grappig randje toe te voegen.’ (Sims.com)

In de Sims 4 maakt de speler, net zoals bij eerdere spellen in De Sims-reeks, virtuele mensen aan, en bestuurt hun dagelijks leven. Dit jaar is er een nieuwe set aan mogelijkheden bijgekomen; de vampieren game-pack. Forgotten Hollow is de nieuwe wereld, waarin je een hele vampierenfamilie kunt aanmaken. Sims (de virtuele mensen) kunnen als vampier worden geboren maar hun krachten ontwikkelen ze pas in hun tienerjaren. Voor die tijd weet je dan ook niet of ze vampiergenetica hebben of niet want hun Plumbob-stijl verandert pas als ze gaan puberen. Als ze jongvolwassenen worden stoppen ze met op een natuurlijke manier ouder worden. Als vampier heb je toegang tot verschillende bovennatuurlijk krachten, zoals vliegen als vleermuis, bovenmenselijke snelheid en de macht om de emoties van een andere Sim over te nemen.

Gamer: ‘Hoe sterker je wordt als vampier, des te meer superkrachten je mag uitkiezen door middel van punten die je verdient. Een zogenaamde ‘skilltree’. Echter, je toenemende kracht eist af en toe ook een zwaktepunt van je, to keep balance in ‘The Force’. Ook belangrijk. Denk aan oncontroleerbaar sissen in het openbaar, alleen kunnen slapen in een doodskist of extra hard branden in daglicht.’ 

Gamer: ‘Persoonlijk begin ik, wanneer ik een nieuw pack onder handen krijg, altijd met Create A Sim. Hier zijn aardig wat nieuwe manieren van customizen bij gekomen, ook naast de gebruikelijke nieuwe kapsels en outfits. Je kan jouw verse vampier voorzien van flink wat griezelige gelaatstrekken, zoals diepe rimpels, gebroken porselein-achtige huid en enorme wallen. De leukste nieuwe feature (naar mijn mening) is het aanpassen van het gebit van je Sim. Voor de doorsnee Sim kan je grote hazentanden kiezen, een beugeltje, een lekker scheef bekkie of het gewone, rechte gebit. Mocht jouw Sim een vampier zijn, dan komen daar nog een aantal opties bij. Verschillende variaties op gemene bijtertjes die zo kunnen wegzakken in de zachte nek van een nietsvermoedend slachtoffer.’ (gamer)

Vragen om met tieners te bespreken:

  • Wat is een vampier precies voor iemand?
  • Wat voor vampier zou jij zijn? Doe de vampier-test
  • Wat zijn de voordelen en de nadelen van een vampier zijn?
  • Wat is zo belangrijk voor jou dat jij je er in vast bijt?

 

Share

Geef een reactie