Thunderdome 2017?

De geruchtenmachine is op gang gekomen, Thunderdome wil in 2017 een comeback te maken. De Thunderdome dance-evenementen zagen in 1992 het levenslicht en hebben twee decennia lang de toon aangegeven in de hardcore wereld.

Fans denken nog steeds met weemoed terug aan de housefeesten. Thunderdome vindt trouwens zijn oorsprong in het illegale circuit. Begin jaren negentig komen groepen zo nu en dan samen bij het Centraal Station in Amsterdam om daar met een bus naar een geheime locatie te gaan en vervolgens feest te vieren tot de volgende ochtend. Drie jongens, Irfan van Ewijk, Duncan Stutterheim en Theo Lelie, zien potentie en besluiten een nachtvergunning aan te vragen bij de Jaarbeurs Utrecht. Die komt er en de mannen weten hun favoriete DJ’s te overtuigen om te komen draaien. Het feest heet The Final Exam, omdat het plaats vindt net na de schoolexamens. Met een minimaal promotiebudget weten ze het evenement uit te verkopen.

thunderdome-die-hard-day-312x312Tegelijk met Thunderdome ziet ook het logo het levenslicht. Een logo dat uitgroeit tot een icoon. Hardcore liefhebbers hebben geen uitleg nodig bij het zien van the Wizard. Veel gabbers hebben deze laten tatoeëren, waarmee ze hun trots lieten zien en niet onbelangrijk, gratis toegang kregen tot de feesten.
 
‘De Thunderdome Wizz heeft voor mij gewoon een mooie betekenis, het symbool “The Wizard” speeld gewoon een grote rol in me leven vandaar ik hem met trots op mijn lichaam draag.’


Vragen om met jongeren te bespreken:
  • Heb jij wel eens gehoord van Thunderdome?
  • Waar denk jij dat de Wizard(logo) van Thunderdome voor staat?
  • Probeer met elkaar de achtergrond van de afbeelding te traceren.
Share

Geef een reactie