Thor en de legende van Walhalla

De film was gisteren te zien op de Nederlandse televisie: Thor. De film is ook Netflix te vinden en spreekt voor veel kinderen tot de verbeelding. Thor is een jonge smid die droomt van heldendaden, roem en respect, maar zijn moeder meer praktische plannen met hem. Volgens de overlevering is Thor de zoon van Odin, koning der goden, en de dorpelingen zijn ervan overtuigd dat ze leven onder Odins goddelijke bescherming. Wat echter niemand weet, is dat Hel, de koningin van de onderwereld, een plan beraamt dat een gruwelijke bedreiging vormt voor zowel mensen als goden.

531460_009En dan krijgt Thor het machtigste wapen ter wereld in handen: Hamer. Gelukkig maar, want het land wordt net overspoeld door reuzen die Thors beste vriendin Edda en vele anderen gevangen nemen. Als Thor ook maar een schijn van kans wil maken tegen de machten van het kwaad, zal hij snel niet alleen zichzelf maar ook zijn nieuwe vriend Hamer moeten leren beheersen…

Vragen om met tieners te bespreken:

  • Thor heeft een menselijke moeder en een goddelijke vader. Wat is Thor dan volgens jou? 
  • Een god verzucht ‘we zijn verdoemd, net zoals de hele mensheid.’ Wat bedoeld hij hiermee denk je? 
  • Thor moet leren omgaan met zijn geheime wapen; de hamer. Welke vaardigheden heb jij om voor het goede te strijden, op te komen? Wat zet jij daarvoor in?
Share

Geef een reactie