Therapiesessie met The Chainsmokers & Coldplay

Dat Coldplay niet vies is van een samenwerking met dj’s bleek drie jaar geleden al met Avicii op A Sky Full Of Stars. Dit keer is het met The Chainsmokers. Volgens Drew en Alex (The Chainsmokers) kregen ze via via te horen dat Coldplay hun muziek altijd opzet vlak voor een optreden. Wie niet waagt, wie niet wint. Dus deden ze een #brutaaltje en vroegen de band of ze wat zagen in een samenwerking. De droom kwam uit: 

We waren in shock toen ze zeiden dat ze dat wel wilden. Dus drie maanden geleden gingen we de studio in en op de eerste dag ontstond ‘Something Just Like This’ al.’ Drew Taggart denkt dat het succes van The Chainsmokers deels door de songteksten komt: ‘Veel mensen lijken zich erin te herkennen. We schrijven over wat ons bezig houdt, ook als we met andere artiesten samenwerken. Muziek maken begint vaak met een soort therapeutische sessie. De openingsvraag is dan: Wie zit er ergens mee en wil daarover vertellen? Daar komen veel songs uit voort.

We zijn bevriend geraakt met Bono. Hij geeft tips over songwriting. Zo zei hij tegen ons: Goeie songschrijvers geven zichzelf bloot door ook over hun breekbare en ongelukkige momenten te zingen. Dat hoorde hij bij ons terug.’

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Drew stelt: ‘Muziek maken begint vaak met een soort therapeutische sessie. De openingsvraag is dan: Wie zit er ergens mee en wil daarover vertellen?
  • Op welk probleem geeft deze song een antwoord? 
  • Hoe tevreden ben jij met jezelf? 
  • Wat is een groter risico, gewoon jezelf zijn of proberen iemand anders te zijn?
Bron: Maxazine.nl / 3FM
Share

Geef een reactie