The X-Files

Na dertien jaar keert de succesvolle serie The X-Files met nieuwe afleveringen terug op de Nederlandse televisie bij FOX. De serie draait om de FBI-agenten Fox Mulder en Dana Scully die proberen een aantal onopgeloste en onverklaarbare FBI-zaken op te lossen. Mulder gelooft in het paranormale, terwijl zijn partner Scully de verschijnselen wetenschappelijk benadert. Samen moeten zij zaken oplossen die door de FBI worden aangeduid als onoplosbaar, een X-file.

x_files_wallpaper_by_inane_artThe truth is out there, somewhere… 

X-Files groeide in de jaren negentig uit tot een wereldwijd fenomeen. In totaal werden er 201 afleveringen gemaakt. De serie won in totaal 16 Emmy’s. Er werden ook twee films gemaakt The X-Files (1998) en The X-Files: I Want to Believe (2008). In het nieuwe tiende seizoen gaan special agents Scully en Mulder weer op de oude voet verder. The X-Files kan het beste worden geplaatst in de genres sciencefiction/horror/mystery.

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Agent Fox Mulder gelooft heilig in het bestaan van buitenaards leven, geesten of andere levensvormen. Zijn intuïtie of zesde zintuig helpt hem in de zoektocht naar antwoorden op de mysterieuze X-files. Vertrouw jij op jouw intuïtie? Wanneer, geef een voorbeeld.
  • Agent Scully is wetenschapper en de rationele tegenhanger van Fox Mulder. Welke rol speelt wetenschap voor jou als het gaat om het zoeken naar antwoorden op mysteries?
  • Hoe groot (schaal 1-10) schat jij de kans in dat er leven is buiten de voor ons waarneembare werkelijkheid?
  • Kies met elkaar een X-Files dossier en ga na waarom jullie dit mysterie een onderzoek waard zouden vinden.
Share

Geef een reactie