The Witcher 3 Wild Hunt

Wild Hunt is het derde deel van de Role Playing Game ´Witcher´. The Witcher is een voortzetting van het verhaal van twee eerdere games, die samen een drieluik vormen van tien Poolse boeken. Volgens kenners is deze literaire oorsprong het geheime wapen van The Witcher-serie. In de meeste rpg’s vecht je tegen pure slechteriken, omdat deze vaak gebaseerd zijn op de algemeen bekende Dungeons & Dragons- en The Lord of The Rings-lore. Niets van dat alles in ‘The Witcher’. Deze vijanden komen uit de Slavische mythologie en zijn stukken lelijker en macaber. Je komt de meest bizarre monsters tegen, welke ondanks hun uiterlijk niet allemaal slecht of hersenloos zijn. Je moet zelfs regelmatig beslissen welke monsters nog te redden zijn of welke meteen dood moeten.
The-Witcher-3
Een gamer stelt zich de vraag: ‘Is een bloedende boom met een jonge vrouwenstem, omringt door vermoorde mensen, te vertrouwen? Geef je een extreem gemuteerde, doodgeboren baby de kans om te leven? Is liefde met een weerwolf mogelijk? Durf je het aan om een levensgevaarlijke, dubieuze, maar sexy magische dame te daten?

CD Projekt Red laat vijanden meer zijn dan domme doelwitten en geeft hiermee spelers het gevoel dat Geralt meer is dan een monsterdoder. Hij is een specialist, die ethische keuzes moet maken in een moreel grijze wereld. En voor zijn omgang met mensen geldt hetzelfde, want dat zijn soms nog grotere monsters.’

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Bekijk de trailer van de game. Waar staat ‘the sword of destiny’ voor? 
  • ‘De helft van het zwaard wordt bepaald door jou.’ Wie of wat bepaalt de andere helft volgens de game?
  • Ben jij proactief in je leven? Of is er ook een andere kant die invloed uitoefent op je bestaan? 
Share

Geef een reactie