Reli-songs van The Voice of Holland

redemptionsongaudition

The Voice of Holland is weer van start gegaan. Het inmiddels zevende seizoen van de talentenjacht is gestart met twee nieuwe coaches. Guus Meeuwis neemt de plaats van Marco Borsato in en Waylon die van Anouk. Het format draait in talloze landen waarbij met name de Blind Auditions zich onderscheiden van andere talentenjacht formats.  In de Blind Auditions zingen de kandidaten ongeveer 1 minuut lang een lied naar keuze. De coaches zitten met hun rug naar het podium toe, zodat er alleen beoordeeld kan worden op basis van muzikaliteit en stem. Wanneer een coach de kandidaat in zijn of haar team wil plaatsen drukt deze op zijn of haar ‘I Want You‘ knop. De stoel van de coach draait dan naar het podium toe. Wanneer twee of meer juryleden op de knop hebben gedrukt, mag de artiest zelf kiezen met welke coach hij of zij verder wil.

De keuze van de liedjes varieert enorm bij de Blind Auditions. Veel van de liedjes hebben voor de debutanten een speciale betekenis. Mitchell Brunings werd naar aanleiding van zijn versie van de Redemption Song zelfs gebeld door de zoon van Bob Marley. De rastafari belde om hem te complimenteren met zijn versie van Redemption Song. Mitchell: ‘Hij vertelde dat zijn vader zeker heel trots op me zou zijn geweest als hij het zou hebben gehoord.

Young & Holy verzamelde in het kader van de start van het nieuwe #TVOH seizoen een paar gouden ‘reli-audities’ uit de afgelopen seizoenen #TVOH.

Vragen om met tieners en jongeren te bespreken:

  • Welke song zou jij kiezen als je mee zou doen aan TVOH?  Waarom?
  • Hoe denk je met dit nummer de jury te kunnen overtuigen?
  • Welke audities vind jij nog meer in dit rijtje van dit soort songs passen? 
  • Wanneer noem jij iets een reli-song?
Share

Geef een reactie