The Passion 2016

Vandaag 24 maart 2016 wordt het wereldwijd bekende paasverhaal ‘The Passion’ in Amersfoort verteld, dit jaar alweer de zesde editie. Locatie voor de muzikale vertelling is het Eemplein, nabij de historische Koppelpoort. Tijdens de live-uitzending zal de gebruikelijke processie worden gehouden, waarbij ruim duizend deelnemers met het verlichte kruis naar het hoofdpodium lopen.

Op Witte Donderdag, drie dagen voor Pasen, wordt het evenement gehouden op een plein in het centrum van een Nederlandse stad. Op dit plein is een podium opgebouwd waar bekende Nederlanders het paasverhaal vertellen. Dit gebeurt aan de hand van bepaalde passages rond het lijdensverhaal van Jezus, afgewisseld met live gezongen bekende Nederlandse popnummers. Muziek van onder andere Marco Borsato, BLØF, Guus Meeuwis en Nick & Simon is reeds gebruikt.

In de tussentijd draagt een groep van 40 personen om beurten een groot wit verlicht kruis, naar het podium op het plein. Het kruis weegt meer dan 250 kilo en is zes meter lang. The Passion is ook via internet te volgen via een tweede scherm op de site van het evenement. Hier kan ook virtueel worden meegelopen met de processie.

Vragen om met tieners en jongeren te bespreken:

  • Welk liedje moet er absoluut in The Passion zitten vanavond volgens jou? Licht je keuze toe.
  • De hoofdrollen uit het paasverhaal worden vertolkt door bekenden mensen uit de wereld van de musicals en de popmuziek. Welke speler uit het verhaal vind jij een verrassende keuze? Waarom?

 

Share

Geef een reactie