The Dark Tower en een helderziende tiener

In Narnia zijn het de kinderen die de andere wereld via de kleerkast weten te vinden. Het zijn in films vaker de kinderen en tieners die een speciale antenne hebben voor een andere dimensies. Denk aan de Spiderwick Chronicles of Harry Potter. In de film The Dark Tower, speelt de tiener Jake een cruciale rol vanwege zijn speciale krachten en goed ontwikkelde zesde zintuig.

The Dark Tower is gebaseerd op het achtdelige werk van schrijver Stephen King en speelt zich chronologisch ná de boeken af. ‘De hoofdpersoon Roland Deschain is op weg naar de Donkere Toren, een bouwwerk dat niet alleen het middelpunt van zijn wereld vormt, maar ook van alle andere werelden, dus van het hele universum. Die route brengt hem onder meer naar New York City, waar hij probeert de jonge knul Jake Chambers te vinden. Jake heeft bepaalde krachten, die hem cruciaal maken in het redden van de wereld.’

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Probeer een zo’n lang mogelijke lijst te maken met films waar in tieners (al dan niet met hun zesde zintuig) meer zien dan de volwassenen?
  • Zouden kinderen en jongeren meer gevoel hebben voor de ‘onzichtbare realiteit’ dan volwassenen? Waarom wel/ niet?
Share

Geef een reactie