The Cloud Catcher Chronicles

Een gamer noemt de game ‘Yonder: The Cloud Catcher Chronicles’ een kruising tussen Minecraft en The legend of Zelda.

Het verhaal: ‘Je wordt wakker op een onbekend eiland na een ongeluk met je schip. Je weet niet precies wat er aan de hand is, maar je wordt toegesproken door een magisch wezen dat je aanmoedigt om de wereld te redden… Klinkt dat bekend? Een duistere macht (vloek) heeft de wereld overgenomen en donkere barricades opgeworpen. Het apparaat dat die duisternis normaal gesproken buiten de deur houdt is namelijk gebroken, en het is aan jou om die te repareren…’

De duisternis (murk) is plotseling in de wereld verschenen en kan alleen worden verwijderd met behulp van Sprites, kleine feeënvriendjes die overal in de wereld verstopt zitten. Om naar het volgende gebied te lopen heb je bijvoorbeeld drie Sprites nodig, die je kunt verdienen met missies of door goed om je heen te kijken in de wereld. Ze zitten bijvoorbeeld verstopt in bomen en stenen, of wachten in verwoeste heiligdommen totdat jij hun huisje repareert.

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Waar zou jij graag als ontdekkingsreiziger naar toe willen op deze planeet?
  • Ligt onze wereld op een bepaalde manier ook onder een vloek? Hoe ziet de ‘duisternis’ van deze wereld eruit?
  • Welke ‘Sprites’ zijn er in onze wereld aanwezig die de vloek kunnen doorbreken? Schrijf op drie kaartjes, drie dingen die onze wereld kunnen redden van het donker. Verzamel de antwoorden en licht ze aan elkaar toe.
Bron: Gamer.nl
Share

Geef een reactie