The binding of Isaac

The binding of Isaac krijgt deze maand een follow-up. Het spel werd een paar jaar geleden goed ontvangen in de gamewereld. Het spelletje is volgens kenners zowel komisch als duister en die combinatie lijkt te werken. Het verhaal in de eerste editie van het spel maakt iets van de bovengenoemde combi duidelijk. De kleine Isaac heeft een slechte dag. Zijn speelgoed wordt afgepakt en hij wordt opgesloten in een kast. Dit heeft hij te danken aan zijn moeder, die berichten van God krijgt. Op een bepaald moment krijgt zijn moeder de opdracht van God om Isaac te offeren. Met een keukenmes stormt ze de kast in, waar Isaac net door een geheim luik de kelder induikt.

Deze maand komt er dus een vervolg op het verhaal: ‘Isaak heeft een labyrint onder zijn eigen huis ontdekt, gevuld met monsters, power-ups en een onvoorstelbare schat. Kan hij de fysieke uitdagingen en psychologische proeven overleven van een wereld die hij nooit heeft gemaakt?’ (Bol.com)

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Bekijk met elkaar de trailer van de game en vertel de verhaallijn van de eerste game.
  • Weet je wat het omgekeerde rode kruis op het voorhoofd van de demon, geest of spook die Isaac ziet zou kunnen beteken? Wat?
  • Zou de bedenker van de game een bedoeling hebben gehad met de verwijzing naar het oude verhaal over Izaak? Wat?
Share

Geef een reactie