The Binding of Isaac uit de App Store

De populaire indie-game The Binding of Isaac is door Apple geweerd uit de App Store, omdat er ‘kinderen in mishandeld worden’. Dat meldt game-ontwikkelaar Tyrone Rodriguez op Twitter, vergezeld door de afwijzing van Apple. Het verhaal in de game is voor een deel gebaseerd op het bijbelverhaal over de offering van Isaak, waarin God aan Abraham, de vader van Isaak, vraagt om zijn zoon te offeren.
In de game probeert echter Isaacs moeder haar zoon te vermoorden, omdat zij de stem van God hoort. Isaac vlucht naar de kelder net voordat zijn moeder hem kan vermoorden en probeert daarna, door steeds dieper in de kelder af te dalen, zijn moeder te wreken en te vermoorden.
Je app bevat inhoud of functies die geweld of misbruik van kinderen tonen, en dat is niet toegestaan in de App Store’, schrijft Apple in zijn afwijzing aan Rodriguez.
The Binding of Isaac verscheen in 2011 al voor Windows, OS X en Linux. Een uitgebreide versie is daarnaast beschikbaar voor PS4, PS Vita, Xbox One, Wii U en Nintendo 3DS.

Vragen om met jongeren (bovenbouw middelbare school) te bespreken:

  • Wat vind je van de argumentatie om de game te weren?
  • Op welke gronden zou jij games weren of toestaan?
  • Op welke verhaal uit de Bijbel, Koran, Torah is de game gebaseerd?
  • Onderzoek de verschillen in verhalen tussen game en boek(en).
Bron blog
Share

Geef een reactie