De Tennis Kerk

In Arnhem is een skatekerk, op festivals staan alternatieve kerken, maar in Milaan is er nu ook een heuse tennis kerk. De Amerikaans-Pakistaanse kunstenaar Asad Raza bracht in de 16e-eeuwse Chiesa di San Paolo Converso een feloranje tennisbaan aan. In de kerk, die overigens al jaren privé-bezit is en dus geen kerkelijke functie meer heeft, kan nu iedereen langskomen om te tennissen. Alles staat klaar om zoveel mogelijk mensen langs te laten komen. Er zijn rackets en ballen te leen en coaches kunnen je helpen je spel te verbeteren. Heb je van het sporten dorst gekregen? Dan is er gratis gekoelde ijsthee.

Met de installatie Untitled (plot for dialogue) hoopt Raza dat de kerk weer een functie krijgt als plek waar mensen elkaar opzoeken en de dialoog aangaan. Waar je vroeger naar de kerk ging om hogere machten te aanbidden, kun je nu naar de kerk ter ontspanning en om aan je lichamelijke conditie te werken. Je kunt de tennisbaan bezoeken en bespelen tot 16 december 2017.

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Aantrekkelijke tennisbaan? Leg uit.
  • Kunstenaar Raza hoopt dat de kerk weer een functie krijgt als plek waar mensen elkaar opzoeken en de dialoog aangaan. Goed idee?
  • Waarover zou de dialoog wat jou betreft moeten gaan?
Bron: Mixedgrill.nl
Share

Geef een reactie