Teken je chakra!

Er zijn flink wat blogs en websites van meiden die uitleg geven over je chakra’s. Er wordt gediscussieerd over de impact van de kleur van je haar en je bijbehorende chakra en over het in balans krijgen van de verschillende energiebanen in je body. Ook zijn er chakra feestjes waarbij meiden in een workshop een hartchakra tekenen:

‘Een mandala tekenen en kleuren is ontspannen bezig zijn met kleuren, vormen, beelden en gevoelens. Het is leuk om met lijnen en cirkels te spelen. Het ontwerpen van dit lijnenspel en het inkleuren daarvan is een middel om de rust in jezelf te vinden en daar helemaal in op te gaan. We beginnen met het opzetten van de basistekening in de vorm van een mandala. Vanuit deze basistekening kleuren we met kleurpotlood het chakra in. Dit doet ieder op zijn eigen manier. Na afloop bespreken we het resultaat van deze ingekleurde chakratekening.’

184068543_thumb_600x600Chakra’s zijn zeven krachtcentra langs de ruggenwervel. Onze lichamen bevatten volgens de oosterse zienswijze zowel positieve als negatieve stromende energie. Deze energie komt rechtstreeks uit onze ademhaling. De rechterkant van het lichaam bevat positieve energie en de linkerkant negatieve. Deze energiestromen beïnvloeden de richtingen waarin de chakra’s draaien. Ieder van deze chakra’s is gerelateerd aan een van de elementen vuur, aarde, lucht of water. Iedere chakra heeft een naam en een kleur die vanuit de kern in een spiraal naar buiten loopt.

Vragen om met meiden te bespreken:

  • Welke zeven energiebronnen zijn er en wat kenmerkt elke chakra?
  • Het bestaan van chakra’s is niet bewezen. Geloof jij in de aanwezigheid van chakra’s? Licht toe.
Bron: o.a. De nieuwe meiden
Share

Geef een reactie