Stranger Things Seizoen 2

Halloween meets Science. Bovennatuurlijke zaken dansen met de wetenschap. Stranger Things serie 2 draait om een vermiste jongen, een overheidslab vol vreselijke geheimen en een duistere kracht die een heel dorp op zijn kop zet. Tel daar jonge tieners in de hoofdrollen bij op en je hebt als Netflix hoge kijkcijfers.

‘Het eerste seizoen vertelde het verhaal over het midwesterse plaatsje Hawkins, het is november 1983, een groep kinderen op zoek naar een verdwenen vriendje Will. Een van hen, Eleven, heeft telepathische gaven en een geheimzinnig verleden. Er is een monster, een duister laboratorium en een gruwelijke schaduwwereld.’

‘Stranger Things 2 begint een jaar later. Will is gered en de vriendenclub is compleet, op Eleven na. Zelfs de neurotische moeder heeft rust gevonden met een brave nieuwe vriend. Lang rustig blijft het niet: Will krijgt visioenen van een apocalyptische wereld en een gigantisch monster met tentakels. Ondertussen weet niemand waar Eleven zit en doet sheriff Jim Hopper onderzoek naar geheimzinnige dingen.’ (NRC)

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Wie heeft de Netflix serie Stranger Things al gezien?
  • Wat maakt het verhaal spannend? 
  • Op welke manier spelen wetenschap en bovennatuurlijke zaken een rol in de serie? Wat vind je van deze combinatie?
Bron: NRC
Share

Geef een reactie