Sterrenbeelden & Horoscopen

Het is vandaag Driekoningen. In de christelijke traditie de dag waarop gedacht wordt aan de Wijzen uit het Oosten die op zoek gingen naar baby Jezus na het zien van een bijzondere ster. Deze mannen zijn niet de enige die naar de sterren kijken. Veel vrouwen volgen hun voorbeeld en trekken conclusies uit hun sterrenbeeld of de stand van de maan. Sterrenbeelden zijn al jarenlang een populair item in (meiden)bladen en online platforms. Sommige meiden lezen dagelijks hun horoscoop en zijn ervan overtuigd dat ook echt alles op hen van toepassing is. Anderen twijfelen , maar vinden het niet minder leuk om te lezen. ”Iets al weten over toekomstige liefdes, maakt het leven niet minder spannend”, aldus Daphne (17).

‘Je bent voor heel veel mensen in 2017 een stabiele factor in hun leven, maar daardoor cijfer je jezelf soms iets te veel weg. De avonturen die in april en november op je pad komen, zou je het liefst overslaan, maar juist als je er vol voor gaat, komt er iets heel moois uit. En wie weet ontmoet je zo ook nog een lieve lover…’ (Jaarhoroscoop 2017 – Girlz –   sterrenbeeld Kreeft)

Bijna alle jongens en meiden kennen hun sterrenbeeld. Iets minder dan de helft van de meiden checkt regelmatig de horoscoop via bijvoorbeeld de app. Jongens hebben nagenoeg geen interesse in hun sterrenbeeld.

  • Joost (16) ‘Gewoon niet. Ik sta met mijn beide voetjes op de grond.’
  • Sanne (15) ‘Ik heb een horoscoop-app op mijn telefoon, die gebruik ik wel, maar pas achteraf. ’s Avonds controleer ik of de dag klopte met mijn horoscoop!’
  • Mirjam (16) ‘Ik heb mijn horoscoop wel gebruikt om te kijken of ik een match kon hebben met een jongen! Beetje voor de fun, maar ik lees het wel even, je weet nooit…’

Vragen om met jongeren te bespreken:

  • Ken jij je eigen sterrenbeeld? 
  • Wie ‘vult’ de sterren met info?
  • Onderzoek, wie had de lead in het verhaal van de Driekoningen? Waar baseer je dat op?
  • Welke vraag heb jij bij het verhaal van Driekoningen?

 

Share

Geef een reactie